Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke-termi viittaa laitteen pieneen kokoon sekä rajallisiin ominaisuuksiin ainakin älykelloihin verrattuna. Koira hoitaa juoksemisen, mies seisoo passissa. Nyt kun olen joku jokusen päivän uudella lelullani leikkinyt sanoisin ettei aktiivisuusmittari ehkä anna elämääni ihan hurjasti uutta mutta toisaalta en sitä odottanutkaan. Käyttö on sangen simppeliä, ohjekirjaa en ole juurikaan vilkuillut vaikka sellainenkin mukana oli. Ranneketta voi käyttää yhdessä sykemittarin kanssa, jota en kuitenkaan pystynyt testaamaan, sillä sovellus toimi vain iPhonessa. Ei askelmittaria tarvitse loppuelämää käyttää, mutta opit sillä liikkumaan paremmin, neuvoo Helajärvi. Tai kirjata tiedot ylös kalenteriin. Aktiivisuusranneketta voi käyttää sellaisenaankin, mutta älypuhelin vaaditaan jo heti käyttöönotossa. Tavallinen sykemittari, gps-kello tai vastaava olisi varmasti sopivampi valinta, jos data ja sen hyödyntäminen kiinnostaa.

Missä tilanteissa aktiivisuusranneke on hyvä?

Ranneke pääsi siis koekäyttöön monenlaisiin tilanteisiin. Varsinkin ensimmäinen on oikein hyvä juttu, sillä varsinkin ulkona liikkuessa on välillä vaikeaa huomata kun puhelin vienosti piippailee käsilaukussa. Sovelluksen käytössä näin alussa ainakin on hiukan häikkää, sillä osa tiedoista näytti hävinneen, kun sovellus oli poissa käytöstä. Sekin mittaa päivän aktiivisuustasoa ja askelia, mutta aktiivisuusmuistutuksen saa myös halutessa pois päältä. Minun täytyy siis muistaa rytmittää työpäiviäni tauoilla enemmän varsinkin iltapäivällä. Aktiivisuusmittari on ollut nyt ranteessa nelisen tuntia. Kaapelin toisessa päässä on muovinen pyykkipoika ja toisessa USB-liitin.

Miten vaikea on käyttää aktiivisuusranneketta?

Käyttö on tosi helppoa: rannekkeessa on vain yksi nappi, jota voi painella, joten kovin hankalaa ei käyttö todellakaan ole. Ainoa homma on synkkaus joko älypuhelimen tai tietskan kanssa, niin pääsee kuikuilemaan rannekkeen keräämää dataa. Tämä oli positiivinen yllätys, Semi summaa. Loopin tiedot synkronisoituvat verkkopalveluun, jossa aktiivisuutta on mahdollista seurata. Jouduin kuitenkin seuraavana päivänä leikkaamaan rannekkeesta vielä hieman lisää kumia pois. Se, ettei rannekkeessa ole näyttöä, jossa lukisi vaikkapa “unitila”, vaikeutti toimintaa.

Tottuuko siihen?

Ajan myötä palkkeja oppi sietämään ja suhteuttamaan askelmäärää normaaliin arkeensa. Sinälläänhän tiedot eivät synkronointiongelmien vuoksi katoa rannekkeesta, mutta kiusallistahan tämä on, jos tietoja ei aina voi tarkastella silloin kun haluaisi. Joskus aktiivisuusmittaria ei tarvita lainkaan vaan tarpeen on saada ohjeita uusien ruokalutottumusten tai liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Laitteen pitäisi mitata myös varmuudella staattisemmatkin lajit, kuten joogan, eli esimerkiksi sykemittarilla varustettu ranneke saattaisi toimia. Mittarin pakkauksessa kerrotaan, että laitteelle on ladattavissa ilmainen sovellus iTunesista ja Googlen Play Storesta. Näyttö häviää tarkkuudessa kalliimmille rannekkeille, mutta sinisävyisestä näytöstä saa ihan riittävän hyvin selvää. Aamulla kun venyttelee sängyssä ennen ylösnousua, Sleep-asetuksen voi poistaa samalla tavalla kuin se laitettiin päälle. Tutustu esim. Aktiivisuusmittarit ja -rannekkeet voivat motivoida sellaisenkin henkilön liikkumaan, jolla ei muutoin ole sisäistä liikkumisen paloa.

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke